Címlap

Ismertető

Képek feltöltése

Képet csak regisztrált, felhasználónévvel és jelszóval rendelkező tagok tölthetnek fel az oldalra. Regisztrálni az info@pilisisolymok.hu e-mailcímen lehet, ide kell küldeni egy e-mailt a kívánt felhasználónévvel.

Az alábbiakban pontról pontra leírjuk, hogyan kell képet feltölteni az oldalra. A képek feltöltése sajnos egyesével történik. Ha több képet szeretnél feltenni az oldalra, a képeket elküldheted az info@pilisisolymok.hu e-mailcímre a képek készülésésnek éve és alkalma (túra, buli, találkozó stb.) megjelölésével, és akkor az ftp szerveren keresztül csoportosan fel tudjuk tölteni őket.

 

 1. Lépés: Új galéria készítése (amennyiben meglévő galériához szeretnél új képet hozzátenni, kezdd a 3. lépéstől.

  Új galériát bejelentkezés után a fenti menüsoron keresztül lehet létrehozni.

  Az egérrel nem szükséges kattintani, elég a menüpontok felé helyezni, hogy az kinyíljon. Kattintani csak a végleges menüponton érdemes.

  Új galériát a Tartalomkezelés > Galéria > Galéria hozzáadása útvonalon tudunk hozzáadni a képgalériához.


   
 2. Lépés: Az új galéria adatainak megadása

  1. Galéria neve: kötelező megadni, ez a név fog megjelenni a galériák között, illetve a képfeltöltésnél is ezt a nevet kell majd kiválasztani, hogy hova kerüljön a kép.

  2. Leírás: nem kötelező megadni.

  3. Szülő: itt kell kiválasztani, hogy hova kerüljön az új galéria: egy évet és egy alkalomtípust (pl. túrák, bulik, az adott év motorostalálkozója).

  4. Súly: nem kötelező megadni, ez befolyásolja az almappák sorrendjét.

  5. Mentés: új galéria létrehozásakor ne felejtsük azt elmenteni!


   
 3. Lépés: Új kép feltöltése

  Az új kép feltötlése szintén a fenti menüsoron keresztül érhető el a Tartalomkezelés > Tartalom beküldése > Kép menüpontokon keresztül (ismét érdemes az egeret kattintés nélkül a menüpontok felé helyezni).


   
 4. Lépés: Az új kép kiválasztása és az adatok megadása

  1. Kép címe: kötelező megadni egy címet, ez lesz a feltöltött kép neve. Elég egy általános címet/nevet megadni, akár a galéria neve is lehet, de a képen szereplő emberek vagy helyek nevét is kiírhatjuk.

  2. Képgaléria: itt kell kiválasztani a második lépésben létrehozott galéria nevét, vagy a már meglévő galériák közül is választhatunk egyet. Mivel minden évben van Túrák és Bulik mappa, ezeken belül néhány almappa szintén többször fordul elő, fontos, hogy a jó almappát válasszuk ki.

  3. Kép: a Fájl kiválasztása gombbal megnyílik a jól ismert felugró ablak, ahol a saját számítógépünkön böngészve kiválaszthatjuk a feltöltendő képet. A kép feltöltése a kép méretétől és az internetkapcsolatunktól függően pár másodpercig tart. Ha a program beolvasta a feltölteni kívánt képünket, akkor a Nincs fájl kiválasztva szöveg helyén megjelenik a kiválasztott képfájlunk neve.

  Figyelem! A kép kiválasztásával még nincs elmentve a kép a kívánt mappába!


   
 5. Lépés: Kép mentése

  A kiválasztott és feltöltött képet az oldal alján található Mentés gombbal küldhetjük a képgalériába.


   


Belépés